VERHOME REAL ESTATE

Nieuws

Hoe verloopt het aankoopproces in Spanje?

11 aug 2022
Hoe verloopt het aankoopproces in Spanje?

Er zijn 4 globale stappen die genomen moeten worden wanneer je een huis in Spanje wilt kopen.

Stap 1 is uiteraard het zoeken van je droomhuis. We bieden op onze website een selectie van ons aanbod, maar we hebben meer woningen beschikbaar. Hiervoor kun je gratis gebruik maken van de zoekservice, welke op onze website is te vinden.

Stap 2 Wanneer je het huis hebt bekeken (online en/of offline) en inzichtelijk hebt wat de bijkomende aankoopkosten zijn, kun je een bod uitbrengen

Stap 3 Als je bod is geaccepteerd is er sprake van een mondelinge overeenkomst m.b.t. de aankoopprijs. De stap erna is of een reserveringsdocument op te laten maken en een aanbetaling te doen (het bedrag hiervoor varieert tussen de € 3.000 en € 6.000. Dit wordt later in mindering gebracht op de aankoopprijs) of direct over te gaan op het koopcontract (Arras) en dan is de aanbetaling 10% van de aankoopsom. Laat in beide gevallen, voordat je tekent, je bijstaan door een advocaat, wat gebruikelijk is in Spanje.

Stap 4 is de overdracht van het huis bij de notaris, hierbij is je advocaat ook aanwezig. Je kunt zelfs, indien je zelf niet aanwezig kunt zijn, volmacht geven aan je advocaat zodat hij/zij voor jou kan tekenen. 


Deel

WhatsApp